Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСС командирова варненска съдийка като постоянен преподавател по наказателно право
Автор: Пламена Николова 09:17 / 23.07.2020Коментари (0)1858
©
Съдия Ангелина Лазарова от Апелативен съд – Варна получи признание за ролята си на преподавател в уебинар на Европейската мрежа за съдебно обучение, съобщиха от пресслужбата на съда. Междувременно ВСС я командирова като постоянен преподавател по наказателно право и процес на кандидатите за младши съдии в НИП.

Благодарствено писмо и покана за бъдещи участия като преподавател получи апелативният съдия Ангелина Лазарова от генералния секретар на Европейската мрежа за съдебно обучение Маркус Брюкнер.

Съдия Лазарова беше лектор в уебинар на тема "Обучение по интерактивен начин" на 9 юли. Темата, която представи, бе свързана с приложението на интерактивните методи в електронното съдебно обучение и с особеностите на магистратите като целева група. Ангелина Лазарова очерта ролята на съдиите по време и след пандемията от корона вирус – какви уроци научиха и кои са бъдещите предизвикателства; припомни какви качества са нужни да бъдеш добър съдия, както и спецификите при обучението на съдии, прокурори и следователи.

В провокация – онлайн анкета към участниците – преподавателят ги попита "Какви са магистратите като обучаеми?“. Най-честите отговори /можете да ги видите в приложените снимки/ са: изискващи, скептични, неохотни, честни, ученици/хора като всички останали.

Лектори в уебинара бяха преподаватели от съдебни школи и академии в Европейския съюз. В уебинара участваха над 30 представители от 19-те страни-членки на ЕС, Северна Македония и Сърбия. Координатор от българска страна е Националният институт на правосъдието.

Ето и какво гласи благодарственото писмо на генералния секретар на Европейската мрежа за съдебно обучение:

"Уважаема г-жо Лазарова,

Бих искал да изразя признателността си за Вашето сътрудничество в уебинара "Обучение по интерактивен начин“. Без подкрепата и упоритата Ви работа обучението ни нямаше да бъде възможно! Благодарение на Вашата отдаденост успяхме да посрещнем предизвикателството да трансформираме нашия семинар в онлайн обучение.

Приносът Ви помогна да продължим с развиването на професионалните компетенции на европейските съдии, прокурори и обучители, и да утвърдим европейското правосъдие дори в условията на пандемия.

Оценявайки високо Вашето съдействие, се надяваме на бъдещото Ви участие в други дейности на Европейската мрежа за съдебно обучение.

Маркус Брюкнер,

Генерален секретар на Европейската мрежа за съдебно обучение.“

А междувременно Висшият съдебен съвет съобщи, че Съдийската колегия командирова Ангелина Лазарова за постоянен преподавател по наказателно право и процес на кандидатите за младши съдии в Националния институт на правосъдието за съдебната учебна година 2020-2021.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: