Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСУ "Ч. Храбър“ подписа меморандум за взаиморазбирателство с Казанския федерален университет
Автор: Екип Varna24.bg 13:14 / 13.11.2019Коментари (0)1866
©
Президентът на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков и ректорът на Казанския федерален университет Илшат Гафуров подписаха меморандум за взаиморазбирателство. Меморандумът поставя начало на развитието на международното сътрудничество и укрепване на връзките в областта на образованието и науката между двата университета. Той дава възможност на учените от Варненския свободен университет да провеждат изследвания в лабораториите на КФУ – едни от водещите в света и да правят съвместни научни публикации с най-добрите руски учени в издания на "Scopus“.

Казанският федерален университет е вторият исторически университет в Русия, основан през 1804 г. като Казански императорски университет. От 2010 г. той е едно от 10-те висши училища с федерален статут и един от 15-те руски университета, избрани да участват в проект за академични постижения, координиран от правителството на Руската федерация, който цели да повиши конкурентоспособността на водещите руски университети сред най-добрите световни изследователски и образователни центрове. КФУ е лидер в областта на хуманитарните науки.

"Впечатлен съм от видяното в Казанския федерален университет, от неговата богата история. Варненският свободен университет е млад университет с амбициозен колектив. Преподавателите на двата университета трябва да установят контакти, да набележат областите на сътрудничество и да създадат общи теми, по които да работят“, коментира президентът на ВСУ "Черноризец Храбър“ доц. Красимир Недялков.

За Казанския федерален университет на срещата разказа Линар Латипов - зам.-ректор по международните отношения на КФУ, който подчерта дълбоките исторически връзки между Волжка България (на територията на Татарстан) и съвременна България. Представени бяха подразделенията на Института за управление, икономика и финанси, на Юридическия факултет и на Института по филология и междукултурни комуникации на Казанския университет.

Варненският свободен университет бе представен от проф. Галина Шамонина – главен секретар на Варненския свободен университет. Тя подчерта, че ВСУ "Черноризец Храбър“ е първият, най-голям частен университет в България и утвърден академичен център.

Предстои двата университета ще си партнират в областта на информационните технологии, психологията, икономика и управление, и магистърските програми в областта на правото. КФУ има интерес към възможността студентите му да получават двойни дипломи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: