Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСУ "Черноризец Храбър" провежда международна научна конференция
Автор: Екип Varna24.bg 12:55 / 27.05.2021Коментари (0)1170
©
X Международна научна конференция по архитектура и строителство ArCivE'2021 стартира на 29 май 2021 г. от 10.00 ч. Събитието ще е on-line в платформата на Варненския свободен университет, съобщиха от пресслужбата на институцията. Форумът  се провежда под знака на 30-годишнината на ВСУ "Черноризец Храбър" и 25 години Катедра "Строителство на сгради и съоръжения".

Конференцията е традиционна за Архитектурен факултет и събира, както утвърдени така и млади учени от областта на архитектурата, строителното инженерство и пожарната безопасност. Тази година участие ще вземат учени от България, Италия, Русия, Сърбия и Украйна. Ще бъдат представени над 70 доклада на актуални теми в пет тематични секции "Съвременни тенденции в развитието на архитектурните типологии", "Устойчиво развитие на средата и обществото", "Опазване на културно-историческото наследство. Дигитални технологии в архитектурата и дизайна", "Строителни конструкции и строителни технологии" и "Строителни материали и технологии. Техника на безопасността".

Пленарните доклади ще открие доц. д-р инж. Росица Петкова - Слипец - декан на Архитектурния факултет на Варненския свободен университет. Тя ще представи "25 години инженерно и архитектурно образование във ВСУ "Черноризец Храбър". Акад. Ячко Иванов ще направи преглед на Зелената сделка на Европейския съюз и мястото на строителния бранш при нейното реализиране. Чл.-кор. проф. д.а.н. арх. Атанас Ковачев и проф. д-р Константин Калинков ще представят доклад на тема "Функционалният подход - основа за устойчивото развитие а урбанизираните територии".

В конференцията ще участва и световноизвестният специалист проф. Нора Ломбардини - преподавател в POLIMI - Политехническия университет в Милано, която подкрепя студентите от магистърската програма "Опазване на културното наследство" на ВСУ "Черноризец Храбър". Проф. Ломбардини напътства и оценява студентските отбори, които създадоха първите проекти за социализация на  Варненския халколитен некропол.

Проф. д-р Константин Мамонов – декан на Строителния факултет на Харковкия национален университет за градско стопанство  "А.Н. Бекетов", ще представи доклад на тема "Математично моделиране на влиянието на пандемията от COVID-19 върху териториалното развитие на регионалното земеползване". Архитектурният факултет на ВСУ "Черноризец Храбър" си партнира успешно с университета в Украйна по програмата "Еразъм+". В процес е подготовката и на съвместно обучение на строителни инженери с издаването на две дипломи - от ВСУ "Черноризец Храбър" и ХНУГС "А. Н. Бекетов".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Закупуване на самолети F-16
Бюджет 2024
Природни стихии
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: