Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСУ "Черноризец Храбър“ провежда първите по рода си тестове за сигурни и честни онлайн изпити
Автор: Пламена Николова 09:07 / 18.05.2020Коментари (0)3840
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Проверката на знанията е един от най-важните въпроси, които стоят пред университетското обучение в онлайн среда. Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" ще е първият български университет, в който ще се проведе тестов изпит на студенти с управляеми устройства Chromebook, съобщават от пресслужбата на висшето училище.

В пробната процедура ще участват специалностите  "Строителство на сгради и съоръжения“ и "Информатика и компютърни науки“ и "Психология“. Трите специалности са част от новия проект на университета "Образование в партньорство“.

Целта е чрез използването на набор от достъпни за образованието инструменти на Google да се гарантира сигурно и честно провеждане на онлайн изпити. В рамките на тестовете, студентите ще отговарят на въпроси, поставени от бизнес партньори на университета, за проверка на специфични за професиите знания, като по този начин ще бъде верифицирана и тяхната готовност да отговорят на изискванията на пазара на труда.

Е-изпитът с управляеми Chromebook устройства се провежда на базата на партньорството между Варненският свободен университет и Център за творческо обучение – единственият официален представител на Google G Suite for Education за България, и е част от националното проучване за доказване на сигурността на онлайн изпитването в дигитална среда.

Инструментите на Google, в комбинация с различни добавки и приложения, дават възможност за провеждане на различни по форма изпити. Вече са изготвени и се прилагат варианти на проверка на знанията, които използват общодостъпни електронни инструменти, разпознати от Министерството на образованието и науката.

Със съдействието на партньорите от Център за творческо обучение, Варненският свободен университет "Черноризец Храбър“ бе първият български университет в "облака“, който продължи без прекъсване образователния процес в месеците на криза. В Google G Suite бе създадена мощна комуникационна среда, в която се провежда пълноценен учебен процес с пълния хорариум на учебните дисциплини, а на студентите са осигурени необходимите образователни ресурси. През последните два месеца новосъздадените курсове във Варненския свободен университет са над 500, а занятията се водят във виртуални аудитории. За успешното преминаване от реални във виртуални аудитории изключително много помогна и натрупаният дългогодишен опит на Варненски свободен университет в дистанционната форма на обучение. Практиката доказа, че студентите присъстват в "аудиториите в облака“ повече и по-активно, отколкото при традиционните занятия.

Освен обучението и кандидатстването в университета вече е изцяло в онлайн среда 24 часа, 7 дни в седмицата на www.vfu.bg

.



Още по темата: общо новини по темата: 14907
22.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2485 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Великден 2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: