Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСУ "Черноризец Храбър" с нови специалности
Автор: Екип Varna24.bg 10:13 / 27.03.2014Коментари (0)871
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С 21 бакалавърски и 64 магистърски програми стартира канидатстудентската кампания на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Учебното заведение акцентира върху предлагането на качествен образователен продукт с фокус върху успешната професионална реализация и предприемачеството.

Актуализирането на академичния профил на висшето училище има за цел да отговори на динамичните изисквания на пазара на труда. Сред новите бакалавърски специалности, които Варненският свободен университет предлага за учебната 2014/2015 година са "Психология и консултиране", "Публична администрация и мениджмънт" с профили: "Съдебна администрация" и "Административен мениджмънт", "Международно право", "Експедиционен туризъм", "Кинезитерапия", "Сценични изкуства мениджмънт и продуцентство" и др. Обучението се води в сътрудничество с партньорски организации от индустрията и другите отрасли на икономиката. В него се въвеждат нови методи и технологии, в отговор на философията за отговорно партньорство със студентите.

В широкия набор от нови магистърски програми са включени такива като "Международна политика и сигурност", "Психология на оперативно-издирвателната дейност", "Мениджмънт и логистика в туристическия бизнес", "Предприемачество, иновации, финанси", "Корабен брокераж", "Риск мениджмънт в публичния сектор", "Строителен инженеринг", "Компютърни игри и анимация", "Киберсигурност", "Интериорен дизайн", "Фотография" и др.
Новата икономическа активност на света прави българските университети глобални играчи на пазара на висшето образование в световен мащаб. Новите знания, новата методика на обучение и нови качества у хората, който подготвя университета са основните ценности, които движат управлението на едно от първите частни висши училища в България.

Тези новости се изразяват с разширяването на географския обхват на Варненския свободен университет чрез партньорски договори с чуждестранни университети от Германия, Швейцария, Италия, Великобритания, Китай и Израел и съвместни проекти с тях, което е изражение на ориентацията на висшето училище към едно глобално присъствие на образователния пазар. Връзката с бизнеса също е част от стъпките, които университетът прави в тази посока. Доказателство за това са договори със световни лидери като "Фолксваген", "Байер", "Пепси" и други големи компании, с помощта на които се развива един нов профил на практически умения у студентите.

Едно друго измерение на академичния продукт на Варненския свободен университет е присъствието на "голямото знание" в университета. За последните няколко години гости на Варненския свободен университет са били световни учени от Япония, Съединените щати, Израел, Италия, с които студентите имат възможност да работят в рамките на палитрата от Майсторски класове, станали една от визитните картички на Варненския свободен университет.

Кампанията за прием на студенти във Варненския свободен университет стартира още в края на януари. Подаването на документи и провеждането на конкурсни изпити е по график, публикуван на сайта на висшето училище, а първите записвания след класиране на новите студенти вече са факт. Кандидатите трябва да представят диплома за завършено средно или висше образование и по желание - сертификат за чужд език и/или компютърни умения за определяне нивото им на компетентност.

Приемните изпити са по избор: есе на общозначима тема, участие в онлайн конкурси, общ технически или природонаучен тест, изпит по чужд език или събеседване с комисия в зависимост от избраната специалност, оценки от матури или положени изпити в други университети.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: