Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСУ "Черноризец Храбър" сподели с ученици курса си по лични финанси
Автор: Пламена Николова 13:44 / 01.02.2022Коментари (0)819
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
При голям интерес започна курса по лични финанси, воден от изявения български финансист и университетски преподавател проф. д-р Даниела Бобева. Факултет "Международна икономика и администрация" на Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" сподели курса и покани за участие в него ученици в гимназиален етап на обучение. Наравно със студентите се включиха повече от 35 ученици от 8. до 12. клас от Варненската търговска гимназия "Г. С. Раковски", I ЕГ, IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри", СУ "Гео Милев", СУ за ХНИ "Константин Преславски", НУИ "Добри Христов" във Варна, а също и от Профилираната гимназия за романски езици в Бургас, Професионалната гимназия по лека промишленост в Монтана, Средното училище за европейски езици "Св. Кирил Философ" в Русе, Профилираната природоматематическата гимназия "Нанчо Попович" в Шумен и др.

В продължение на 30 часа ученици и студенти от първи курс ще се обучават как да планират и управляват личните си финанси, как да изградят свой личен икономически модел на бъдещото си развитие, как и доколко да рискуват, как да спечелят пари, но и да реализират мечтите и идеите си. Целта е да се придобият знания за вземане на разумни финансови решения, като се постига максимален финансов ефект и ефективно управление на рисковете.

В първата си лекция проф. Бобева засегна икономическите основи на личните финанси. Участниците коментираха понятия като инфлация и дефлация, тежест на потребителската кошница, а също и формиране на личния бюджет. Гостуващите ученици получиха задача да представят български пословици и поговорки, свързани с парите, богатството и бедността и да изследват влиянието на народопсихологията върху личните финанси.

Курсът продължава в междусрочната ваканция - 1, 2, 3 февруари, както и в началото на следващата седмица - 8, 9 и 10 февруари 2022 г. от 8,45 до 12,50 ч. Гимназистите все още могат да се регистрират за участие.

Проф. д-р Даниела Бобева е преподавател във ВСУ "Черноризец Храбър" и международен финансов експерт с над 20-годишен опит. Тя е заместник министър-председател на България в периода 2013 – 2014 г. и министър на търговията (1997 г.). В продължение на 11 години е директор на Европейската и международна дирекция в БНБ. Управлява проекти за въвеждане на европейските принципи и добри практики в банковата система на Египет, Черна гора, Сърбия, Албания, Македония. Бивш председател на агенцията за чуждестранни инвестиции (1995-1996).








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: