Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСУ "Черноризец Храбър" започна 31-та си академична година
Автор: Екип Varna24.bg 11:22 / 28.09.2021Коментари (0)990
Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" започна 31-та си академична година с тържествена церемония, в присъствието на първокурсниците, чуждестранни студенти и гости, с много усмивки, настроение и цветя. Тази година университетът отбелязва 30 години от създаването си, под мотото "Учи се и търси", думи на смелия български духовник Черноризец Храбър.

Учебната година бе открита от доц. д-р Красимир Недялков – президент на университета. В приветствието си към първокурсниците той изтъкна, че изборът на висше училище е логичен и правилен - най-големият частен университет в България се е доказал многократно, заслужил е редица отличия и признания. "Бъдете всеотдайни и упорити по дългия път към хоризонтите на научната истина и професионализма", добави президентът.

Приветствие от името на академичното ръководство на университета направи проф. д-р Петър Христов - ректор на ВСУ "Черноризец Храбър". "Пътят, който ви предстои да извървите с гордост,  е предначертан в завещанието "Учи се и търси",  което нашият патрон остави в творбата си "За буквите". Мечтайте, учете, търсете и намерете отговорите на въпросите на времето", обърна се към студентите той.

Специални гости на церемонията бяха областният управител на Варненска област Марио Смърков, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, д-р Ванухи Аракелян – председател на Апелативния съд, Ирена Радева – началник на Регионалното управление на образованието във Варна, арх. Виктор Бузев – главен архитект на Община Варна, Лилия Христова – директор на дирекция "Образование и младежки дейности" на Община Варна, Веселин Василев – зам.-кмет на район "Приморски", представители на висши училища и научни институти, директори на средни училища и професионални гимназии, председатели на браншови настоятелства към професионалните направления и представители на бизнеса.

Специално приветствие към академичната общност отправи Варненският и Великопреславският митрополит Йоан. "През тези 30 години поколения учени, студенти, човеци, са получили своето образование в университета и се е утвърдила духовна приемственост, научно знание, което се предава от година на година". Той пожела на добър път и благодатен успех на студентите.

"Учете се и търсете, за да бъдете свободни. Знанието е свобода, а свободата е отговорност", с тези думи се обърна към студентите областният управител Марио Смърков.

По време на церемонията бяха отличени и студентите, приети с най-висок успех във ВСУ "Черноризец Храбър".  От името на първокурсниците говори Екатерина Желязкова - възпитаник на Първа езикова гимназия във Варна, завършила с отличен успех.

Чуждестранните студенти в университета представи Андрей Гавриленко, докторант от Владимирския държавен университет "Александър и Николай Столетови", който за втори път избира Варненския свободен университет. Сега той провежда научен стаж, след като спечели стипендия на Президента на Руската Федерация. На церемонията присъстваха студенти от Италия, Чехия, Полша и Украйна, които са на образователен обмен във ВСУ "Черноризец Храбър" по програма "Еразъм+".

Уникално танцово шоу сътвориха студентите от Академичния танцов театър на ВСУ "Черноризец Храбър". Водещ на церемонията бе духовният спътник на университета и любим актьор Свилен Стоянов.

Събитията по отбелязване на 30-годишнината на университета ще продължат на 4 октомври 2021 г., когато световно известният музикант Теодосий Спасов ще бъде удостоен със званието Doctor Honoris Causa на ВСУ "Черноризец Храбър".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: