Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСУ чества 20 години Академичен форум
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 13.10.2010Коментари (0)1252
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Юбилейна сесия за 20-годишнината от създаването на Академичен форум започва от утре, 14 октомври, във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Стартът й ще бъде даден с публична лекция на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред студенти и преподаватели, съобщиха от висшето училище.

Домакин на събитието е Юридическият факултет на Университета, като лекцията на тема: "Министерството на вътрешните работи - състояние и перспективи" започва в 13:20 ч. в Зала "Аула Максима". По-късно, по решение на академичната общност, Ректорът на ВСУ "Черноризец Храбър" проф. д.ик.н. Анна Недялкова ще връчи на министър Цветанов почетния знак на Академичния форум и грамота.

В петък, 15 октомври, гост на дискусията във Факултета "Международна икономика и администрация" ще е министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Лекцията му на тема: "Европейските фондове в България - политики за развитие" започва в 10.00 ч. в Учебно-спортния комплекс на Университета, заявиха от висшето училище. Министър Томислав Дончев също ще бъде удостоен с почетния знак на Академичния форум и грамота, добавиха оттам.

Кулминацията на юбилейната сесия е Международната конференция "Нови мостове в Европа, възможности за сътрудничество в Черноморския регион". Тя ще се проведе от 18 до 20 октомври във Варна, като в двете й сесии - политическа и научно-експретна, ще участват изтъкнати политици и учени от 14 държави - Азербайджан, Армения, България, Германия, Грузия, Гърция, Кипър, Латвия, Литва, Молдова, Румъния, Руската федерация, Турция и Украйна.

Основни доклади за перспективите за икономическо сътрудничество в Черноморския регион ще изнесат проф. д.ик.н. Анна Недялкова, Ректор на Варненския свободен университет, проф. Волфганг Райнхарт, министър на европейските въпроси на провинция Баден-Вюртенберг, Германия, и Петрас Аустевичиус, зам.-председател на парламентарната комисия по европейските въпроси на Литва.

Организатори на конференцията са ВСУ "Черноризец Храбър" и Фондация "Конрад Аденауер", а откриването й ще е на 19 октомври от 08.45 ч. в Конферентната зала на Хотел "Ривиера Бийч" - Ваканционен Клуб "Ривиера", непосредствено до курорта Златни Пясъци.

На 22 октомври - петък, гост на Варненския свободен университет ще е Извънредният и пълномощен посланик на САЩ у нас Джеймс Уорлик. Пред студентите и преподавателите на висшето училище той ще изнесе публична лекция на тема: "Значението на многостранната дипломация".

Практиката да се канят министри, народни представители, дипломати, както и известни имена в областта на икономиката, науката, спорта и културата, е "запазена марка" на ВСУ "Черноризец Храбър" от създаването на Университета и Академичния форум преди 20 години. Целта е студентите в 49-те акредитирани бакалавърски и магистърски програми да получат автентична информация за процесите в света и социално-икономическия живот в страната, обясниха от висшето училище.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: