ВСУ подписа споразумение с мичиганския Kettering University

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:04 / 28.10.2009
599
Варненският свободен университет „Черноризец Храбър" подписа днес споразумение за сътрудничество с Kettering University от град Флинт, щата Мичиган, САЩ. Основната цел на споразумението е да се предостави общата база, върху която да се градят общи дейности от академичен и културен характер, като се включат факултети и студенти от Kеttering University и ВСУ „Черноризец Храбър", съобщиха от варненския ВУЗ.

По програмата, разработена от двата университета, ще се осъществяват контакти и съвместни проекти, както и организирането на летни курсове, управление на Senior Projects (образователна програма в Канада, САЩ и други страни, където водеща е английската образователна система) и съвместни проучвания на ниво факултети и студенти. Споразумението се подписа от проф. Джон Геске - ръководител катедрата по компютърни науки в Kettering University и проф. д-р Павел Павлов - зам. ректор на Варненския свободен университет.

Сред официалните лица бяха още д-р Фаусто Рабити - директор по научно-изследователската дейност на Института по информационни науки и технологии в Италия, д-р Джузепе Амато от същия институт и проф. Петър Станчев - ръководител на секцията по информационни системи към Института по математика и информатика в БАН.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).