Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСУ събира русисти от цял свят в лятна школа
Автор: Екип Varna24.bg 16:03 / 14.08.2014Коментари (0)692
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За шеста поредна година Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" е домакин на Международна лятна квалификационна школа «Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд». Тазгодишното издание на форума е посветено на 5-годишнината от създаването на Руския център на университета.

С изложба посветена на тази годишнина ще бъде даден и официалният старт на събитието. Изложбата "Русский центр Варненского свободного университета - 5 лет в мире Русского мира" ще бъде открита на 18 август (понеделник) от 16:00 часа в университетския руски център.

От 18-ти до 23-ти август 2014 г. във Варненския свободен университет заедно ще се обучават студенти-русисти от 13 университета. Проектът е уникален със своята насоченост към студенти - бъдещи преподаватели по руски език като чужд и с това, че реализира идеята за съвместна квалификационна дейност на Руските центрове в редица европейски и азиатски държави. Участници в школата са 60 студенти от 10 държави. Тази година за първи път в школата на Руския център на Варненския свободен университет има участници и от Азия.

Основната тема на школата е използването на съвременните педагогически технологии в обучението по руски език като чужд. Програмата включва представяне на иновативни техники, интернет, лингвистичен и дидактически аспект на преподаването, театрални технологии, методически особености на обучението по бизнес-руски, особености на началния етап на обучение, трудните теми на руската граматика и приказката в часовете по руски език.

Срещата на поколенията преподаватели е традиционна за квалификационната школа. Новост в програмата е нестандартната форма на провеждане на майсторските класове на изявени български учители-русисти с дългогодишен опит в преподаването на руски език в различни степени на обучение - от детската градина до гимназиалния курс. Моделът "въртележка" ще пренесе участниците в три приказни царства, а опитните учители ще споделят знанията си, ще разкажат колко е важно да увлечеш учениците, ще покажат на начинаещите си колеги как езикът може да се преподава творчески, увлекателно и забавно.

Богатата програма на школата предвижда кръгли маси, лекции, майсторски класове и семинари с участието на преподаватели от Института за руски език и култура на Санкт-Петербургския държавен университет, Руския държавен педагогически университет "А. Херцен" (гр. Санкт Петербург) и известни български специалисти.

"Продължаваме да изненадваме участниците с нови форми и нови идеи. И тази година ще се проведе Звездна нощ на русистите. На участниците ще бъде предоставена голямата сцена в парка на Варненския свободен университет за провеждането на вечерни творчески майсторски класове, посветени на театралните технологии и езика на руските песни. Специално за школата учениците от детската театрална студия "Синята птица" при СОУ "Гео Милев" (Варна) ще представят своя нов спектакъл, сподели проф. д-р Галина Шамонина - ръководител на проекта и директор на Руския център на Варненския свободен университет.

Събитието се провежда с подкрепата на фондация «Русский мир». Международната квалификационна школа на Варненския свободен университет е едно от най-значимите събития в областта на обучението по руски език на територията на България, насочено към повишаване на методическата подготовка на младите хора на прага на тяхната професионална реализация като учители. Доказателство за това е и присъствието на изпълнителния директор на фондация "Русский мир" Владимир Вячеславович Кочин.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Евровизия 2024
Изграждат Синя зона за паркиране във Варна
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: