ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" ще е домакин на голямо международно събитие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:02 / 10.10.2017
1865
Бивши и настоящи студенти от
ВВУ "Никола Йонков Вапцаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От 11 до 13 октомври 2017 г. ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" е домакин на 18-та годишна Генерална асамблея на Международната асоциация на морските университети. Общност от университети, посветили своята дейност на високото качество на морското обучение и морската практика (Maritime Education and Training - MET), както и на високо качество на изследвания в сферата на морските науки.

Официалното откриване ще бъде на 11 октомври 2017 г. от 09.00 ч. в зала 3 на Интерхотел "Черно море", град Варна. 

Специални гости на форума са проф. Нийл Бос, президент на IAMU и директор на Австралийския морски колеж, който преди броени дни беше удостоен с почетно звание Доктор хонорис кауза на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", г-н Такехеро Умемура - представител на NIPPON FOUNDATION, г-н Милхард Фаждин - представител на IMO, г-н Дейвид Снайдер - президент на Наутикъл институт, Лондон.

Във форума ще участват 212 представители на 48 университета, от 33 държави. Основна тема на Генералната асамблея и на съпътстващите 2 конференции - научна и студентска е по-нататъшното развитие на морското образование и създаване на единни стандарти за морските професионалисти и търсене на възможности за задълбочаване на сътрудничеството между университетите.

Подготвени са над 60 научни доклада в 11 тематични направления. Участват представители от Румъния, Полша, Украйна, Грузия, Русия, Турция.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).