Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" представи пред видинчани възможностите за обучение и развитие на младежите
Автор: Екип Varna24.bg 17:20 / 31.10.2022Коментари (0)1028
©
Началникът на ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" проф. д.в.н. Боян Медникаров и Община Видин представиха пред видинските младежи  висшето военноморско училище и морската идея, информират от община Видин.

"Изключително сме щастливи, че през последните години имаме и курсанти, и студенти от Община Видин", сподели проф.Медникаров и благодари на кмета на Общината д-р Цветан Ценков за поканата да посетят града.

Началникът на ВВМУ представи специалностите, по които се осъществява прием. В момента във Висшето училище се обучават над 3200 младежи. Близо 280 са курсантите в предлаганите военни специалности: "Корабоводене", "Корабни машини и механизми",  "Военноморски комуникационни и радиотехнически системи", "Кибероперации", "Мехатроника", "Военноморска логистика".

Училището провежда съвместно с Военномедицинската академия-София и Медицинския университет-Варна обучението на лекари за въоръжените сили.

През тази учебна година е осъществен прием на втория випуск военни медицински сестри. ВВМУ "Н.Й. Вапцаров“ предлага и редица граждански специалности, сред които "Корабоводене", "Корабоплаване", "Речно корабоплаване", "Мениджмънт на водния транспорт", "Мениджмънт на пасажерски кораби", "Информационни и комуникационни технологии", "Киберсигурност", "Национална и регионална морска сигурност", "Интелигентни системи в транспорта" (Мехатроника) и др.

Посещението започна с церемония пред паметната плоча на капитан-лейтенант Кирил Минков, флотски герой от Балканската и от Първата световна война, служил като командир на минна рота на Черноморския флот, загинал на 26 септември 1916 г. по време на бойно миночистене в Батовския залив край Варна.

"Нашата цел е да помогнем повече млади хора да преоткрият военната професия, както и да подпомогнем завършващите средното си образование ученици при избора им къде да продължат своето обучение", каза заместник-кметът на Видин и припомни, че в последните години Община Видин съдейства при организирането на националната кампания "Бъди войник".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: