"Ваканция без грижи 5“ събира 400 деца във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:24 / 25.06.2015
767
Спортната кампания "Ваканция без грижи 5" ще събере 400 деца от социални институции и семейна среда да спортуват заедно. Инициативата се организира за пета поредна година от Националното сдружение на сираците в България под патронажа на д-р Даниела Петрова, бивш депутат и почетен член на Сдружението. Кампанията и тази година се провежда с подкрепата на Община Варна. 

Специално участие в състезанията по футбол, стрелба в баскетболен кош, масов крос и др. ще вземат деца от Центровете за настаняване от семеен тип от Добрич, Варна, както и деца от варненския квартал "Аспарухово" и деца от семейна среда. Тази година "Ваканция без грижи 5" прави пет години от създаването си и по този повод организаторите са подготвили много изненади, като на 27, 28, 29 и 30 юни 2015г. от 15.30 часа на входа на Морската градина във Варна ще се проведе информационна кампания за събитието и всеки, който покаже добри спортни умения ще получи футболна топка, мини джага и др. материали на спортна тематика.

Инициативата бележи огромен успех и се е превърнала в традиция, като на 01 юли 2015г. от 09.30 часа на спортните игрища в "Младост" по време на състезанията се очакват много официални гости, сред които и Яков Папарков - директор на Детско-юношеската школа на ПФК "Лудогорец 1945" и Валентин Станчев - селекционер в школата, представители на Община Варна и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).