Валентин Вълев: Драстично е намаляло наемането на строителни работници във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:26 / 05.10.2009
982
„Драстично е намаляло наемането на строителни работници във Варна". Това заяви Валентин Вълев председател на Варненска строителна камара. Той добави, че за Варна спадът на наетите лица в сектора на строителството е намалял поне с 50%, което напълно логично предвид това, че работата на строителните компании също е спаднала драстично. По мнение на Вълев спадът на инвестициите в бранша е най-малко 60% и това си личи предвид огромния спад на цените на жилищата в града. Той обясни, че в момента цената на квадратния метър варира от 500 до 800 евро спрямо местоположението на обекта.

Валентин Вълев добави, че все още няма разрешение и на проблема с кадастъра във Варна, като по негово мнение на провелото се преди няколко дни събрание на бранша са били обсъдени и възможностите за искане промяна на в Закона за устройството на териториите (ЗУТ), които да облекчават процедурите за издаване на скица от кадастъра, но за сега това са само предложения, информира Вълев.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).