Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Валят" сигнали за паднали дървета във Варна заради силния вятър
Автор: Екип Varna24.bg 16:29 / 26.06.2014Коментари (1)1463
© Impact Press Group
Поради риска от възникване на инциденти, предизвикани от силния вятър който духа над Варна в момента, Областно управление «Пожарна безопасност и защита на населението» и ОДМВР- Варна апелират към гражданите и гостите на града по възможност да не излизат без основателна причина от домовете си.

В ОУ ПБЗН има постъпили до този момент над 10 сигнала за паднали дървета на различни места в града. Пострадали граждани няма, няма данни и за нанесени други материални щети по сгради или автомобили. Екипите на ПБЗН са по местата с паднали дървета и работят по отстраняването им от тротоарите.

Експертите от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" припомнят правилата за безопасно поведение

Правила за поведение в населено място

Когато се намираме в населено място трябва да бъдем внимателни за падащи предмети или конструктивни елементи от сгради. Не бива да се движим в близост до дървета и под електропроводи . Трябва да внимаваме за предмети, увлечени от вятъра, които могат да застрашат живота ни /паднали рекламни пана, елементи от билбордове, елементи от строителни конструкции и др./. Ако сме на открито в градска среда е добре да открием подлез, метростанция или обществена сграда, където да се укрием до преминаване на силния вятър. У дома трябва да стоим на разстояние от движещите се елементи на конструкцията - врати и прозорци. Добре е преди бурята да съберем и премахнем всички неукрепени предмети, които сме поставили на открити зони на жилището си.

Правила за поведение при шофиране

Задължително е да намалим скоростта на движение, за да ограничим въздействието на вятъра върху превозното средство. Пътниците трябва да затворят всички прозорци, за да ограничат достъпа на прах и други предмети, които биха затруднили шофирането. Добре е шофьорът да паркира превозното средство в ниско място, отдалечено от дървета, електропроводи и билбордове, където да изчака преминаването на бурята. Когато попаднем в "окото" на вихъра задължително е да покрием главата си с дебела дреха и да се настаним в най-ниската възможна част на превозното средство.

Правила за поведение сред природата

Когато бурята ни завари сред природата трябва да внимаваме за понесени от вятъра предмети. И тук е задължително да се пазим от скъсани електропроводи, падащи дървета и надвиснали скални образования. Не бива да се движим по оголени била, а незабавно да се скрием в пещери и други стабилни укрития или да застанем в ниски места, защитени в подветрената част /на завет/.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: