Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Валят жалби срещу данъчни оценки
Автор: Екип Varna24.bg 11:33 / 16.09.2010Коментари (0)1089
© Varna24.bg
Докато кметът обещава революция в събирането на местните данъци, граждани недоволстват масово от данъчните оценки на имотите си, както и от бавните темпове, с които община Варна реагира на жалбите им. Според общински служители жалбите до дирекция "Местни данъци" били хиляди, а работата по всяка една от тях отнема много време и усилия. Подобен пример даде Александра Арсова в писмо до редакцията ни.

Основната причина за нейното недоволство е фактът, че миналата година данъчната оценка на два магазина, на които тя е съсобственик, най-неочаквано скочила с 300%, а не със законните 50 на сто. Арсова допълва, че незнайно как, за тази година данъкът за имотите й се върнал в нормалните рамки. По нейно мнение обаче общината не обръща почти никакво внимание на жалбата й по повод миналогодишната оценка и вместо да й върне парите, отговаря с искане за още документи, най-вече за останалите съсобственици на магазините.

"На всичкото отгоре инспекторката излязла в отпуска до 4 октомври. Целта им е само да ми замазват очите, че правят нещо, а това е всъщност едно голямо нищо", възмущава се Арсова. От дирекция "Местни данъци" признаха, че знаят за случая, но според тях вината за ситуацията не била тяхна. "По случая явно има спор между съсобствениците. Коефициентите се променят, а информацията за имота, която се дава, е различна и така оценката може да се промени", обясниха от службата. Оттам бяха категорични, че при определянето на данъчната оценка не може и да се говори за грешка от страна на служителите, защото всичко се извършва от специална компютърна програма.

Бирниците чистели отпуски

Положението в дирекция "Местни данъци" в общината в момента е доста сложно, защото служители чистят стари отпуски и на практика структурата работи с намален състав. Поне още месец положението ще е такова, признаха общински служители. Заедно с това въвеждането на новия софтуер, с който се похвали кметът Кирил Йорданов, не вървяло съвсем гладко. Местните данъчни били леко стъписани от новата програма, която дори визуално се отличавала от старата. Така че докато й свикнат, щели да работят по-бавно, обясни представител на дирекцията. "Всеки има право да се жалва от нашата работа и хората масово се ползват от това право", коментира общински служител.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: