Вандали изпочупиха млади дръвчета в Аспаруховия парк

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
12:22 / 28.08.2013
2659
Вандали брутално изпочупиха засадените тази пролет дръвчета от двете страни на новия път, свързващ бул. "Първи май" и плажната алея. За това алармира жителка на кв. "Аспарухово", която се натъкнала на вандализма вчера сутринта, докато се разхождала. Варненката подала сигнал за станалото до местното кметство, откъдето се ангажираха да възстановят щетите.

За съжаление обаче дори да бъдат засадени нови фиданки на мястото на скършените, никой не може да даде гаранции, че същите или други вандали няма отново да ги унищожат.

"Какво им пречат дръвчетата!?", коментират преминаващите покрай унищожените фиданки хора. Че вандализмът е извършен от пълно малоумие и злоба, свидетелстват самите скършени дръвчета. Най-жестоко са потрошени онези, които най-много са се разлистили. Всички, които са намерили сили да се захванат, да пораснат здрави и високи, са пречупени точно под зелената част.

"Тези фиданки бяха дарение от частно дружество за Аспарухов парк по повод новия път. За съжаление не за първи път се сблъскваме с вандалски прояви в парка. С каквото и да се опитваме да го облагородяваме, се намира някой, който да саботира добрите намерения", коментира кметът на район "Аспарухово" Йордан Николов.

"Не става въпрос колко струват дръвчетата, а това, че някой напълно безсмислено унищожава онова, което се опитваме да правим, за да може паркът и районът да станат по-уютни и приветливи за хората", допълни той.

"Такъв вандал да го хванеш и да му счупиш ръчичките, както той е прекършил младите дръвчета. Какъв зор е имал този малоумник!?", коментират хората.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).