Вандали посегнаха на новите автобуси, ремонтираните подлези и хубавите градинки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
17:13 / 08.04.2014
3817
В нощта на неделя срещу понеделник неизвестен извършител е изровил от почвата току-що разцъфналите лалета от градинката пред общината. Луковиците бяха подарък от Н. Пр. Том ван Оорсхот - посланик на Холандия у нас. На 24 октомври м. г. дипломатът гостува на Варна по повод Деня на Холандия и подари на морската столица над 600 луковици на лалета. Общината е подала сигнал в полицията.

Преди дни със счупен светлоотразител се оказа един от новите автобуси "Соларис", който община Варна получи безвъзмездно по линия на проекта за интегриран градски транспорт. Вандалската проява е била извършена от група млади хора, които слизайки от автобуса, са нанесли удари с крак върху превозното средство. Автобусът е застрахован и ще бъде ремонтиран.

По-малко от месец след като беше ремонтиран, централният подлез пред пощата на кв. "Владислав Варненчик" се оказа с дупка в тавана, след целенасочен удар. Съоръжението беше основно реновирано по проекта "МОБИСЕК", който има за цел да насърчи колоезденето като основно транспортно средства в града. Кметът на район "Владислав Варненчик" е предприел необходимите мерки за отстраняването на предизвиканите щети.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).