Вандали потрошиха спирки и автомати за билети във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
09:18 / 03.01.2018
4400
Няколко спирки по булевард "Васил Левски" в кварталите "Чайка" и "Бриз" са с изпотрошени стъкла след новогодишните празници. Вандалите са счупили и мониторите на два от автоматите за билети на градския транспорт, съобщава БНТ.

Вандалите са натрошили заслоните на спирките "Средношколска" и "Стадиона". В първия работен ден на новата година варненци чакаха автобусите там сред начупените стъкла.

Александър Петев - жител на Варна коментира: "Потресен съм от това поведение. Това е ненормален човек. Жалко много, баш срещу Нова година, когато трябва да се радваме."

От сметопочистващата фирма още от сутринта разчистиха около спирките.

"Според мене не е човешко туй нещо да се случи и на хората може всичко да се случи, защото и валежи има и трябва да покрие всичко. Не знам какви са тези хора.", каза Севда Асенова - служител на сметопочистваща фирма.

Людмил Йорданов, който живее в квартал "Чайка", редово ползва спирка "Средношколска". Възмутен е от гледката и предлага решение, тъй като това не е първият случай на вандализъм в района:

"Тука разрушиха, а туй нещо ние го плащаме. Те не могат да проумеят, че увеличават водата, увеличават тока." 0.23 "Аз бях решил да отида в общината, който завежда обществения ред, да ни събере тук 20,30 човека по един час да даваме тука вечер и който го хванеш 1.36 и да работят в затвора докато изплатят."

Вандалските актове по спирките могат да бъдат намалени, ако там има видеонаблюдение. Подобна мярка е предвидена по проекта за интегрирания градски транспорт на Варна, във втората му част, която ще се изпълнява през тази година. От полицията във Варна извършиха проверка на място след нашия сигнал и работят по издирване на извършителите.


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).