Вандали унищожават градското осветление

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (17)
16:33 / 29.03.2011
6180
1/5 от осветителите в Малки Римски терми са откраднати или потрошени. Това съобщи Стефан Шулц, шеф на една от петте фирми, които поддържат градското осветление. По думите му вандалите трошели лампите буквално с камъни от античните зидове или с прътове. През този месец били констатирани сериозни поражения и по осветлението на Алпинеума, на Слънчевия часовник, Летния театър, както и на други обекти в Морската градина. Големи са щетите и по сградата на Държавния архив. Тенденцията е много тревожна. Зачестилите вандалски актове унищожават професионални осветители, включително и по фонтаните, допълни още Шулц.

Ще възстановим щетите, увери кметът Кирил Йорданов, изтъквайки, че ефектното улично осветление се прави и поддържа заради жителите и гостите на града. Стойността на ремонта засега не е ясна. Част от разходите по възстановяването на щетите ще бъдат поети от фирмите, които са ангажирани с поддръжката, така че няма да се налага отпускането на големи суми от местната хазна, поясни Стефан Шулц, шеф на фирма "Призма".

Градоначалникът съобщи, че е създадена организация за периодичен контрол върху обществено достъпните площадки за игра на децата, които също са обект на вандализъм. Този ангажимент е възложен на районните администрации, припомни Кирил Йорданов и изтъкна, че ще изиска от тях доклад за свършената работа.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).