Вандалите във Варна надминаха себе си, обезобразиха Кели

Автор: Пламена Николова
Коментари (20)
14:57 / 26.11.2018
29151
Вандалите във Варна надминаха себе като обезобразиха жестоко куклата Кели, поставена на кръговото кръстовище на Шишковата градинка, видя репортер на Varna24.bg

Неизвестни засега извършители са изтръгнали лицето на 3D фигурата, която бе поставена, за да стряска шофьорите и ги заставя да намалят скоростта предвид пресичащите деца от близкото училище "Св. Климент Охридски".

Неведнъж куклата беше обект на посегателство, като беше "гримирана" страховито със спрей, а впоследствие и с прерязано гърло. При последния вандалски акт обаче злосторниците са успели да съсипят тотално лицето на Кели и са я превърнали в зловещ образ, който може да изплаши най-малките ученици от близкото училище.

Припомняме,че куклите Боби и Кели бяха монтирани на тротоарите до 10 кръстовища във Варна на 14 септември 2016 г.

Целта бе да помагат за навременно ограничаване на скоростта около пешеходните пътеки и даване на предимство на пешеходците. Практиката, действаща в много европейски държави, показва по-отговорно и внимателно поведение от страна на шофьорите, наближавайки зебра, обезопасена по този напълно иновативен и непознат за страната ни начин.Триизмерните фигури бяха част от кампанията под наслов "Пресичай безопасно с Боби и Кели", която се реализира с помощта на Община Варна и подркрепата на Дъ Пойнт Ентертейнмънт ООД и Денислава Ангелова.

Днес за съжаление голяма част от куклите са съсипани от агресивни вандали и някои от тях бяха премахнати.

Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).