Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вандалщина помрачава радостта от облагородяването в "Аспарухово"
Автор: Пламена Николова 08:47 / 19.06.2017Коментари (5)7228
Варненка, живееща в квартала зад моста, коментира задоволството си от това, което е направено по охранителните канали, като изрази тревогата си от вандалските прояви, научи Varna24.bg от публикация в социалната мрежа. Ето какво сподели Албена Маринова:

"Все пак да отдадем заслуженото и на самото облагородяване на Западен охранителен канал. Така определено изглежда в пъти по-добре. Единственото, което малко помрачава удоволствието е вандалската проява спрямо кошчето за боклук. Горкото не издържа и десет дни... В интерес на истината, тук е единствената облагородена част по цялата дължина на охранителния канал. Може би, защото се вижда от булеварда или по някакви други причини, но е факт. Друг е въпроса, че майките тук не са доволни от липсата на пързалка и люлка.... Аз съм доволна! Най-вече защото имаме магнолии...., албициии и пейки."

Припомняме, че Министерството на регионалното развитие и благоустройство ще инвестира още 3 млн. лв. във ВиК в "Аспарухово". Това стана ясно по време на посещение на министър Николай Нанков във Варна през почивните дни. 

След извършения оглед на изградените със средства по фонд "Солидарност" охранителни канали в квартал "Аспарухово", министърът констатира със задоволство, че проектът е успешно реализиран от общината. Той огледа новата инфрастуктура заедно с кмета Иван Портних.

"Благодаря на всички, които помогнаха да се реализира проектът за двата охранителни канала - на Европейската банка за възстановяване и развитие, на Министерството на регионалното развитие. Варна е първият град в страната, който успя да привлече средства по фонд "Солидарност", за да реши този сериозен инфраструктурен проблем. По време на ремонтните дейности обектите бяха посещавани от представители на тези институции, които ги оцениха като пример за успешна реализация със средства от фонда", каза кметът. Той допълни, че "Аспарухово" е приоритетен район за Община Варна, в който се инвестират сериозни средства. 

Иван Портних припомни, че със средства от МРРБ върви поетапен ремонт на Аспаруховия мост, какъвто не е извършван повече от 30 г. Извършена бе реконструкция на водопровод, захранващ "Аспарухово", Галата, Звездица, изграден бе магистрален водопровод под северно платно на "Мара Тасева" и източното на бул. "Първи май".

"Продължаваме работа - над 90% от процедурите по проектите по ОПРР са в ход, включително за инфраструктурата в Аспарухово. Това означава, че от средата на септември, след края на активния туристически сезон, можем да започнем работа за ремонта на "Народни будители", "Мара Тасева", "Първи май" - с подмяна на подземните комуникации, където има необходимост, с обновяване на междублокови пространства в района, с разширяване на парковата среда, с изграждане на детски и спортни площадки. Така ще създадем устойчива перспектива за развитие", каза Иван Портних.

"Искам да подчертая, че Община Варна е добър партньор, с когото работим", каза Ласира Манастърли - директор на ЕБВР за България, която осигури част от средствата за ремонта на охранителните канали в Аспарухово. В момента банката и Община Варна водят преговори за финансиране на проекти за рехабилитация на определен брой улици и булеварди , включително обновяване и модернизация на подземната инфраструктура.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поне имате паркове. Ние във виница си имаме само дупки..
0
 
 
Площадките са хубави но явно повечето тинейджъри не ценят, а само мърсят и цапат язък за усилията на новата площадка
0
 
 
На вандалщината се противостои с реална обществена нетърпимост. Друга тема са кошчетата за отпадъци и тяхното качество.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2017 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: