Варна брои дните до музикалния фестивал "Радар“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:01 / 12.08.2015
651
Нововъзникналият фестивал "Радар“ се организира от фондация за културно развитие "Сидея“ и музиканта и композитор Димитър Бодуров за втора поредна година." Радар“ се интересува от безграничните възможности на взаимодействие на музиката с останалите форми на съвременно изкуство, споделят организаторите. Фестивалът ще се проведе от 21-ви до 23-ти август в центъра на морската столица.

Целта му е да представи музикални проекти, в които по кохерентен начин се срещат филм, видео арт, поезия, театър, танц и нови технологии. Тук джазът, електронната и съвременната класическа музика са част от едно цяло с различни прояви - концерти, аудио-визуални експерименти, съвременен танц и музика на живо, отворени дискусии, работилници и ателиета за деца и възрастни. 

Отворена за смели идеи под мотото "Фестивал отвъд музиката", платформата представя нови за България формати и концерти на световно известни артисти от Германия, Франция, Холандия, Словения и Великобритания, както и утвърдени български имена от родната сцена.

В тон с новаторския дух са избрани и локациите - места в града, чието музикално лице е непознато, като новото културно пространство във Варна - вътрешния двор на Градска художествена галерия, където ще се представят аудио-визуалните проекти или Обсерваторията, която ще има своята премиера като музикална сцена с концерта на виртуозната цигуларка Биляна Вучкова. 

В рамките на фестивала за първи път в България ще се излъчи филмът Bjork: Biophilia Live, записан на живо от представянето на Бьорк в лондонския Alexandra Palace през 2013г. както и серията късометражни филми Fugues на Антоан Вивиани.  

Тази година фестивалът получи наградата на EFFE LABEL 2015-2016 за продукция, отличаваща се с високо художествено качество, за събитията, които представя и за ключовото въздействие на местно, национално и международно ниво, което фестивалната платформа оказва. Призът е получен наравно със 761 фестивала от 31 страни.

Съпричастен към опазването на околната среда,"Радар“ има в екипа си специалист по зелени политики, който работи за тяхното прилагане в рамките на фестивала с цел да се намали произведеният отпадък.

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на фонд "Култура" на Община Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).