Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна - център на нови подходи в образованието
Автор: Екип Varna24.bg 09:49 / 04.11.2011Коментари (0)1149
© Varna24.bg
Този форум е изява на българското образование. Варна стана център за нови подходи за осъществяването на стратегията на образованието. С тези думи Коста Базитов, и.д. кмет на Варна, откри единайстото издание на националната конференция с международно участие "Хуманизъм и прагматизъм в образованието на XXI век" на тема "Иновации в педагогическата практика".

В пленарната зала на общината се събраха директорите на училищата и детските градини в града, техни колеги от страната, гости от чужбина, ръководители на синдикални организации, представители на просветното министерство и други образователни институции.

Научни ръководители на конференцията са проф. Петър Балкански, проф. Владимир Радулов, проф. Татяна Дронзина. В дискусиите ще участва Милка Коджабашиева, директор на дирекция "Квалификация и кариерно развитие" в МОМН. В приветствията си към конференцията председателката на СБУ към КНСБ Янка Такева, Аспарух Томов, председател на Националния учителски синдикат към КНСБ, и зам. областният управител Николай Няголов подчертаха помощта на форума за развитието на българското образование, за развитието на социалното партньорство.

65 са докладите, които ще бъдат изнесени. Издаден е вече сборник с пленарните доклади, който участниците получиха. Той ще бъде предоставен в различни учебни заведения, библиотеки, просветни институции. Новото в работата т.г. е, че работните групи са съставени не по направления, а по отделни проблеми, за които конференцията ще търси разрешение и предложения към МОМН.

Успоредно се провежда десетдневка на варненското образование. В десетки градини и училища с "Отворени врати за иновативни педагогически практики" се посрещат вече участниците в конференцията и се представят варненски образователни патенти.

В пленарния си доклад "Варна - център за образователни политики и иновации" Коста Базитов представи постиженията в осигуряването на нови места в градините. Само за изминалите месеци на т.г. са осигурени над 300 нови места, безплатни учебници и пособия от подготвителните групи до седми клас, стипендии на социално слаби ученици, 400 000 лв. допълнително за здравословно хранене на децата.
Базитов подчерта, че макар Варна да не получава финансиране за обучението на 5-годишните в подготвителните групи, приемът им се осъществява. Пореден успех е и подписаното ново споразумение с Кирил Йорданов, синдикатите и работодателите за осигуряване на нови придобивки за учителите.

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи във Варна
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: