Варна е домакин на първата международна педиатрична научно-практическа конференция "Заедно за децата на България!“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:29 / 12.03.2019
2315
От 14-и до 16 март в хотел "Черно Море“ ще се проведе първата международна педиатрична научно-практическа конференция "Заедно за децата на България!“. На нея ще бъдат разгледани проблеми свързани с рационалното лечение на деца и избора на персонален подход в педиатрията. Това включва подобряване на комуникацията между родител, лекар, фармацевт и пациент и по-широко използване на екстемпорално приготвени лекарствени форми за педиатричната практика.

Конференцията се организира от ПК "Здравеопазване“ към Общински съвет-Варна, под патронажа на кмета на Варна Иван Портних и със съдействие на Медицински Университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“- Варна и  Медицински  Университет – София. В конференцията ще вземат участие специалисти в сферата на педиатричната практика от Германия, Великобритания, Сърбия, Македония и Турция, които ще представят най-новите тенденции в областта на специфичните лекарствени форми за деца.

Проблемът с рационалното лечение на децата от години се явява наболяла тема не само в национален, но и в европейски и световен мащаб. На пазара липсват специфични педиатрични форми, позволяващи лесно адаптиране към различните възрастови групи, което води до засилена употреба на продукти "off label- извън одобрените показания“, а оттам и до потенциални проблеми свързани с ефикасността и безопасността на прилаганата терапия. Предлаганите фармацевтични продукти не успяват да покрият напълно терапевтичните нужди на децата. Това е и причината да се търси решение в екстемпоралното приготвяне на магистрални и фармакопейни продукти, които ще спомогнат за провеждане на персонализирана терапия, съобразена с конкретните нужди на болното дете.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).