Варна е на първо място по брой на приемни семейства в страната

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:57 / 09.01.2020
1548
Варна е на първо място по брой на приемни семейства в страната, като към края на 2019 г. те са 142, а общият брой на децата, преминали през услугата, е 171, съобщиха от дирекция "Социални дейности" в Община Варна.

В подкрепа на процеса за деинституционализация на социалните услуги за деца и младежи се реализират два проекта, чието изпълнение ще продължи и през настоящата година. От началото на януари 2015 г. Община Варна е партньор на  Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане в изпълнението на проект "Приеми ме 2015“, финансиран от ОП “Развитие на човешките ресурси". Целта е създаване на устойчив модел за развитие на заместваща семейна грижа за деца, настанени в специализирани институции, и на деца в риск от изоставяне.

При предоставянето на социалната услуга "Приемна грижа", Община Варна осигурява финансова подкрепа на децата, настанени в приемни семейства на нейната територия, чрез изплащане на месечни средства. Те се определят спрямо гарантирания минимален доход , определен за страната и в зависимост от възрастта на конкретното дете.

Вторият проект "Общностен център за деца и семейства“, който  е със срок на изпълнение до 31.12.2020 г., финансира изпълнението на 6 услуги за деца с и без увреждания. Основната цел е превенция на социалното изключване, чрез предоставяне на интегрирани услуги за подкрепа на деца от 0 до 7 години и техните семейства, а до настоящия момент услугите са ползвани от  2 637 деца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).