Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна е на път да остане без местен парламент от юли до ноември?
Автор: Екип Varna24.bg 16:03 / 20.05.2015Коментари (0)1075
© Varna24.bg
Общинският съвет на Варна едва ли ще има повече от две заседания до края на мандата си. Колко пъти още ще се събират за сесия, вече е една от най-актуалните теми за разговор между местните избраници. По време на подготовката на заседанието им предната седмица, в комисиите на съвета вече се чуха призиви към администрацията да предлагат каквото имат да предлагат, че краят на мандата вече се вижда. Някои от съветниците вече са изнервени от това и на моменти отчаяно търсят изява, която да им помогне да се задържат сред избраните от варненци 51 техни представители. Други пък са сякаш успокоени, че този четиригодишен период свършва. Той ще бъде запомнен като един от най-драматичните в новата история на града, най-вече заради протестите от 2013-а, запалването на Пламен Горанов, оставката на Кирил Йорданов и изборите, които отбелязаха общата политическа нестабилност на страната.

В общинския съвет на Варна имаше драматични обрати през този мандат, с напускане на цели групи, разпадане на други, прехвърляне на съветници от една политическа сила към друга и т.н. Мнозина от тези, които бяха съветници, след това станаха депутати, други попълниха администрацията, като на първо място трябва да поставим Иван Портних, който от съветник стана кмет.

Най-важната задача пред съвета сега - да раздава отличия
Според Иван Луков, председател на варненския местен парламент, сесиите до края на мандата ще са "минимум две" - през юни, юли. Евентуално ще има и трета, през септември. На въпрос дали не се притеснява да свика сесия месец преди новия местен вот наесен, той отговори: "Който го е страх от мечки, не ходи в гората". Въпреки това, отсега има сериозни съмнения, че съветът ще се събере изобщо след лятната си ваканция.

По въпроса кое е най-важното решение, което трябва да се вземе до края на мандата, председателят на съвета заяви, че това е одобряването на кандидатите за почетно гражданство и други отличия, които се връчват на празника на града 15 август. Луков подчерта, че този път се надява общественият съвет, а и местният парламент да са по-пестеливи в раздаването на титлите, защото големият им брой напоследък започна да ги обезценява в очите на обществото.

"Почетен гражданин може да е този, който има принос наистина за Варна, а не само в своята област", коментира Иван Луков. Председателят на общинския съвет призна, че вече има доста номинации, предимно от различните професионални гилдии. Отличията ще бъдат гласувани на сесия вероятно в началото на юли.

Източник: "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Убийство във Ветрино, задържано е 16-годишно момче
Абитуриентски балове
Академичната общност излиза на протест
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: