Варна е най-активният град в кампанията за помощ на абитуриенти в нужда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:11 / 13.03.2017
9299
"Да помогнем поне за ден" е озаглавена благородна инициатива, която обедини хиляди българи с една едничка цел - да се помогне на абитуриенти в неравностойно положение. Да изглеждат като бляскаво като съучениците си и да бъдат откарани на бала с кола, а не с автобус на градския транспорт.

Идеята за кампанията се ражда след трогателната история на абитуриент от София, който миналата година отиде на бала си с метро. Първоначално молби за осигуряване на транспорт са изпратени до форуми на няколко автомобилни марки, като резултатът не закъснява. Стотици откликват на призива да се помогне на абитуриенти, които нямат и не могат да си позволят возило за бала. Добрите намерения се пренасят в социалните мрежи и така се създава Фейсбук групата "Да помогнем поне за ден".

Варна е най-активният град в кампанията. Предложените коли са вече стотици, интересът е огромен, както и желанието да се помага, не само с транспорт, разкри пред Дарик Наталина Пекова, координатор на инициативата за Варна.

Освен с осигуряване на транспорт, тоалет и грижи за красотата, благодетели са готови да помогнат на абитуриенти в нужда като им платят кувертите за бала и дори да им дадат джобни за вечерта. Стига се и по-далече - вече има желаещи да подпомогнат висшето образование на младежи без възможности, разкрива още Наталина Пекова.

Дали един абитуриент има реална нужда от помощ ще се преценява след разговор с него и семейството му. Целта е да бъдат избегнати злоупотреби.

"Ние не целим да изземем функциите на социалното министерство или да променяме държавната администрация. Целта на тази група е наистина да бъде подпомогнат един ден. Излизайки от периода на детството и на невинността, тези деца да бъдат подпомогнати да влязат в сериозния живот през парадния вход", отбеляза Пекова, която е собственик на сватбена агенция.

За всички, които искат да помогнат на абитуриенти в нужда с рокля, костюм и аксесоари, могат да ги занесат между 20 и 31 март на бул."Чаталджа" № 49-Б, в офиса на сватбена агенция "Наталина".


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).