Варна е първата община с проекти за паркинги по програма "Джесика"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
14:10 / 15.04.2016
5142
Община Варна е първата община, която направи проекти за изграждане на паркинги, финансирани по програма "Джесика". Сега предстои чрез Фонда на фондовете и новата оперативна програма да създадем пет нови фонда - три от които за градско развитие, чрез които общините също ще могат да кандидатстват за изграждане на паркинги, тържища, пазари, спортни съоръжения, атракциони, аквапаркове. Ще има и фонд за туристическа инфраструктура. Разбирам, че Варна има готовност да кандидатства веднага, защото кметът вече представи различни проекти. Това съобщи Лиляна Павлова, министър на МРРБ, при посещение във Варна.

Кметът Иван Портних допълни, че голяма част от проектите, включени в Инвестиционната програма на общината за новия програмен период, предвиждат изграждане на паркинги.

"Така ще бъде решен един наболял за града проблем - липсата на достатъчно места за паркиране", каза той. "В момента изграждаме буферен паркинг в района на "Пикадили парк", за да се спират колите извън Морската градина. Очакваме от Министерството на отбраната да ни прехвърлени имоти, които се намират в парка, ще приобщим и превърнем тази територия максимално бързо в приятна паркове среда", допълни кметът.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).