Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна е сред най-желаните градове от собствениците на бизнес сгради
Автор: Екип Varna24.bg 14:26 / 20.09.2017Коментари (0)2749
©
Вчера за трети път тази година се проведе кръгла маса на тема "Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса" между местните власти, бизнеса и университетите във Варна, членовете на Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС) и Българска Аутсорсинг Асоциация. 

Председателят на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България, Таня Косева-Бошова, изрази необходимостта от сътрудничество между местната власт и бизнеса и необходимостта от инвестиции и развитие във Варна. 

"Във Варна има шест университета. Младите хора, които завършват тези добри унивеститети, започват веднага добре платена и постоянна работа, правят покупки и така стимулират търговията, произвоството и най-вече пазара на жилищни имоти. За собствениците на бизнес сгради е важно да има предвидимост - това очакваме от държавата, както и съдействие от местната власт. Бизнес сградите очакват своите наематели, които да развиват бизнеса си и да създават нови работни места", заяви Косева.

По време на срещата бяха дискутирани намирането на подходящи кадри чрез взаимодействие с местни университети, осигуряване на преференциални условия за инвестиция в изграждане на модерни бизнес сгради в региона на Варна и подобряване условията за сътрудничество между местните власти, университетите и бизнеса. Сред присъстващите бяха кметът на Варна Иван Портних, главният архитект Виктор Бузев, областният управител Стоян Пасев, представители на ресорните дирекции в община Варна, академичното ръководство на висшите учебни заведения в региона, директори на профилирани гимназии, изпълнителни директори на големите компании в региона и компании, членове на партниращите на проекта асоциации.

Всички бяха единодушни, че Варна е най-активният град след София и по стъпките за развитието му всички трябва да си сътрудничат. 

"Големите компании правят градовете и ги променят. Те биха помогнали и инвестирали в инфраструктурата. Виждам, че всички на тази маса сме стимулирани да инвестираме и да направим Варна по-добър град. Трябва заедно да направим Варна по-видима и желана за живеене и инвестиране", добави Таня Косева.

Проектът Road Show 2017 г.: "Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса", започна с пилотен проект в град Русе на 17 септември, 2016 г. През 2017 г. инициативата продължи с организиране на дискусии в Бургас (30 март 2017), София (30 май 2017) и Варна (19 септември 2017) с цел да създаде предпоставки за развитие на регионите, посредством подобрение на бизнес климата в тях.

Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС) e доброволна неправителствена организация, независима от политически партии и религии.

Сдружението е учредено през 2013 г. В него членуват 27 дружества, собственици на значими модерни бизнес сгради с разгъната застроена площ над 1 000 000 кв.м., находящи се в Република България.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: