Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна и Родос разменят туристи за Великден
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 19.03.2014Коментари (0)1044
©
Община Варна и гръцкият остров Родос в Егейско море започват активна работа по размяна на туристи, благодарение на чартърни полети между двете богати с културни и исторически забележителности дестинации. Сезонът ще открие чартър за Великденските празници, който освен българи на историческия остров Родос, ще доведе обратно и гърци край морето у нас.

"Това ще възстанови една позабравена традиция от преди 30 години, когато цели автобуси с гости от южната ни съседка идваха за Воскресение Христово в България и посещаваха с интерес православните храмове", каза един от инициаторите Велико Горанов. Според него това може да обърне тенденцията от последните години само сънародниците ни да ходят в Гърция за Великден.

Миналата година 330 българи са летели до Родос за големия християнски празник ,а с обратен полет е докарана гръцка група от там. Да стане Родос популярно туристическо място за българите, а Варна -за жителите на Додеканезките острови ,е добре посрещнато и се стимулира от бранша в двете дестинации.

"Миналата година след проведените 4 чартърни полета бяха проведени срещи с туристическа гилдия и местната власт в лицето на кмета на Родос Статис Куцурнас, както и с вицегубернатора, отговарящ за европейското сътрудничество и икономическото развитие в района Южна Егея. Изразени бяха ясни намерения за сътрудничество с морската столица", разказа Велико Горанов.

Той допълни, че кметът Куцурнас е споделил, че Родос е отворен за Варна и хората й. Той е заявил още, че местната власт има готовност за сътрудничество в областта на туризма, а в по-далечна перспектива - и за побратимяване между двата града.

"Развитието на туризма между Варна и Родос е отлична възможност за бизнеса, подкрепяме инициативата на варненските туроператори да затвърдят чартърните полети между двете дестинации. Готови сме за още по-задълбочено сътрудничество с южната ни съседка", коментира кметът на морската столица Иван Портних.

За българите са интересни руините на храма на Аполон, откритите Античния стадион и Амфитеатърът,средновековният Родос, по-известен като Старият град, обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство, дворецът на Великия Магистър на ордена, джамията на Сюлейман Великолепни и още много забележителности. Варна пък привлича интереса на гръцките туристи с богатата си история и най-старото злато на света от халколитния некропол, с многобройните православни храмове, с Римските терми, скалния Аладжа манастир и др.




Още по темата: общо новини по темата: 54
30.04.2014 »
22.04.2014 »
22.04.2014 »
21.04.2014 »
21.04.2014 »
21.04.2014 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: