Варна и нейните "стъклени" спирки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (18)
09:52 / 11.03.2014
6008
Репортер на Varna24.bg обиколи няколко от т. нар. "стъклени" спирки на Варна, след редица сигнали за незадоволителното им състояние. Констатираното не е много приятно за гражданското ни общество и не само.

През 2006 год. общинския съвет във Варна решава да смени старите спиркозаслони с нови. За целта община Варна отдава на концесия на четири фирми да извършат подмяната, като това се осъществява по задължителен проект спуснат на фирмите изпълнителки от община Варна и общата цена е 2.7 милиона лева. 

Идеята спирките да изглеждат по този начин е взаимствана от подобните във Виена и Париж и така, освен да предпазват чакащите, ще красят и града е един от мотивите. В продължение на над 3 г. са подменени над 230 от заслоните. Но както можете да видите в нашата галерия, голяма част от тези спирки биват системно чупени и се налага постоянна подмяна на стъклата, а счупените стъкла биват оставени някъде зад самите спирки.
 
Отделно в редакцията получихме оплаквания на граждани, че спиркозаслоните не изпълняват основната функция, заради която са построени, а именно да предпазват от вятър, дъжд и сняг.

"Тези спирки са ужасни когато вали, седалищната част винаги е мокра, а при вятър и дъжд направо си вали под заслона", е едно от оплакванията.

Тук възникват два основни въпроса, дорасли ли сме като общество за подобни спирки и изпълняват ли те основната си функция, за която са поставени.

Виж коментарите (18)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).