Варна има нов вестник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:33 / 11.02.2019
3119
Първият брой на вестник "НахОДКи" излезе от печат преди броени часове. Вестникът е безплатно месечно издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. "НахОДКи", който се печата в тираж от 300 бр., се списва от възпитаници на Литературен клуб и младежки медиен център "Касталия".

В първия брой младите репортери алармират за сериозните проблеми на подрастващите, сред които са зависимостите към тютюневи изделия, наркотици и дори мобилни устройства. Срещат читателите и с две американски преподавателки, които са избрали да работят във варненски гимназии, отгръщат също завесата за любопитна статистика, свързана с посещенията в Регионална библиотека "Пенчо Славейков".

Една от страниците на вестник "НахОДКи"е отделена за култура и изкуство, откъдето може да се почерпи информация за предстоящата годишнина на Детски вокален ансамбъл "Сребърни звънчета", да се прочете лично творчество на млади поети и литератори, както и да се научи за събития, свързани с национални ученически конкурси и фестивали. В страницата за развлечение младите журналисти се спират на актуалните тенденции при абитуриентската мода, дават полезни съвети за храненето и активното спортуване. Редактор на периодичното издание е Магдалена Маркова, а кръстник и консултант на вестник "НахОДКи" е Емилиян Ялъмов.

"Слуховете за смъртта на вестниците са силно преувеличени", с усмивка перефразират крилатата мисъл на Марк Твен членовете на новата редколегия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).