Варна очаква 6 посещения на големи лайнери 2020 година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:53 / 07.01.2020
1760
Варна очаква 6 посещения на големи лайнери тази година, което е знак, че круизният туризъм се завръща в Черно море, съобщи за "Труд" шефът на Морска гара в града кап. Александър Аврамов.

Сезона ще открие на 13 май 12-хилядитонният американски "Одисей на Егея", който за първи път ще акостира във Варна с близо 400 пасажери. Той ще направи второ посещение през октомври.

Два пъти ще посети града и лайнерът "Аzamara Jorney", веднъж ще акостира на Морска гара и "MS Krauniris", а през юни френският "Ле Буганзвиле". Освен него останалите плават под удобния малтийски флаг и водят между 400 и 1400 богати круизни туристи от цял свят. За 2021 г. вече има заявки за 6 пасажерски посещения на кораби във Варна.

Заради усложнената геополитическа обстановка в предните две години имаше сериозен отлив на круизните посещения от Черно море, не само във Варна и Бургас. Тогава големите пристанища като Истанбул и Одеса записаха само по едно посещение на година, което е прецедент в историята им, коментира кап. Аврамов .

Рекордът за Варна беше през 2014 г., когато посрещна 36 кораба-заради кризата в Украйна големите компании пренасочиха плаващите дворци към нашия бряг.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).