Варна отбеляза 6-ти май – Ден на храбростта и празник на българската армия

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:55 / 07.05.2020
2209
С военен ритуал по тържествено вдигане на флаговете на корабите на ВМС,  дислоцирани в Пункт за базиране - Варна, беше отбелязан 6-ти май – Гергьовден - Ден на храбростта и празник на българската армия.

Приветствие към военнослужещите отправи командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. На церемонията присъстваха кметът на града Иван Портних, началникът на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, офицери, граждани.

Пред Морска гара Варна специалните морски части извършиха демонстрация на способности по овладяване на кораб-нарушител, заподозрян за трафик на оръжие в националните морски пространства. Участваха военни моряци от Флотилия бойни и спомагателни кораби, Морската вертолетна авиобаза "Чайка" и Морския специален разузнавателен отряд с моторен катер (кораб-нарушител), бойни високоскоростни лодки и военноморски вертолет "Пантер".  

Празничните прояви продължиха в двора на Висшето военноморско училище “Н. Вапцаров", където бе отслужен молебен от Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).