Варна отбеляза годишнина от Освобождението на града

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:49 / 27.07.2015
1127
С литургия и тържествено полагане на венци и цветя Варна отбеляза 137 години от Освобождението от турско робство. Организатори на събитието са Община Варна, Варненска и Великопреславска митрополия и Военноморските сили на Република България.

"Отново е 27-ми юли, ден, който по традиция ни събира тук, в Духовно-просветния център "Св. Архангел Михаил", за да почетем Освобождението на Варна. Радвам се, че участваме заедно в това събитие, което съхранява почитта към саможертвата на загиналите и пази спомена за възрожденския патриотизъм на дедите ни. Днешният празник е и повод да се вгледаме в себе си, защото силата на един народ се измерва и със свободата на духа му. Затова - нека търсим това, което ни обединява, за да може да преуспеем в добрите дела, които правим за града и за държавата. Честит празник!", заяви в обръщението си кметът на Варна Иван Портних.

Присъстващите запазиха минута мълчание на колене в памет на загиналите и на делото на освободителите. Венци и цветя поднесоха кметът Иван Портних, зам.-областният управител Цветомир Петров, председателят на Общинския съвет Иван Луков, районните кметове, представители на Варненска и Великопреславска митрополия, на политически партии, граждански и държавни организации и структури.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).