Варна отбелязва Световния ден на предизвикателството

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
07:05 / 14.05.2011
4182
Днес община Варна ще отбележи за пореден път Световния ден на предизвикателството. Това е най-голямата спортна проява, която се провежда под егидата на Международната асоциация "Спорт за всички" от 1983 година в целия свят.

Целта на празника е да се организират масови спортни надпревари и да се популяризират спортните занимания и ролята им за здравето, работоспособността и дълголетието на хората. Идеята е да се даде възможност на всички желаещи да се включат с поне 15 минути активни спортни занимания.
През тази година Денят на предизвикателството е посветен и на деня на българския спорт - 17 май. Конкретните спортни занимания, в които могат да се включат участниците, са:

- въртене на обръч;
- дърпане на въже;
- велопоход;
- аеробика с осигурен инструктор;
- пешеходен поход;
- лекоатлетически крос.

Надпреварата ще се проведе от 10.00 ч. на Амфитеатъра в Морската градина. Всеки участник, който се включи в една от дисциплините, ще получи талон, с който ще участва в томбола с осигурени награди от община Варна.


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).