Варна отново е царство на занаятите и изкуствата, ще има много изненади

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:23 / 01.08.2018
4384
Днес в Морската градина на Варна се открива 22-то издание на Международния панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика", предаде репортер на Varna24.bg.

Майстори и творци от цялата страна подредиха вече уникалните си щандове. Всяка година изложението събира хиляди варненци и гости на града. И тази година както винаги организаторите са подготвили множество изненади.

Официалното откриване на най-голямото арт изложение ще бъде тази вечер от 20.00 ч. на сцена "Раковина".

От 1 до 21 август в Морската градина на Варна ще се съберат талантливи майстори от цялата страна, които ще съживят българската история и традиции. Всеки посетител ще има възможността да види отблизо красотата на ръчно сътворените творби на иконописци, тъкачи, дърворезбари, кожари, медникари, бижутери, майстори на чанове, носии и прекрасни кукли. Варненци и гостите на града ще могат да наблюдават на живо и да изпробват различни български занаяти. Гостите на Панаира ще имат възможността да опитат традиционен български мед, както и вкусен шипков мармалад.

В специално изградената галерия "Къщата на майсторите", Асоциация "Булгарика" ще представи утвърдени художници. Една от най-важните дейности на Асоциация "Булгарика" е откриването, представянето и популяризирането на талантливи майстори.

Десетки, вече световно известни автори, са били открити и представени за първи път на Международния панаир на занаятите и изкуствата. 

В изградената Сувенирна палата, гражданите и гостите на Варна ще могат да гласуват за най-добрия сувенир. 

Повече за изненадите на тазгодишното издание ще научите във видеото от Веселина Савова - създател на изложението.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).