Варна подобри температурния си рекорд от преди 3 години

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
16:02 / 03.02.2016
3001
Днес към 14 часа термометрите във Варна са отчели рекордните 20,5 градуса, съобщи за Varna24.bg дежурният синоптик към НИМХ Варна Любомир Маджаров.

Най-високо скалата на термометъра на 3 февруари е била преди 3 години, когато по същото време са отчетени 18,2 градуса, уточни синоптикът. 

Той сподели още, че температурен рекорд днес има за повечето градове в Североизточна България. 

Според прогнозата през нощта ще има променлива облачност, често намаляваща до ясно време. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Минимални температури между 4 и 9, по Черноморието до 12°, за Варна около 10. Утре облачността ще се увеличи и следобед ще завали дъжд, който привечер на маста, главно Лудогорието и районите на Предбалкана е възможно да премине в сняг. Максималните температури ще останат все още високи - предимно между 11 и 16°, за Варна около 16, но ще са около и преди обед. 

Следобед с обръщане и усилване на вятъра от северозапад, а привечер от север ще нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижават. Вълнение 2-3, в заливите 1-2 бала, а в открито море 3-4. Температура на морската вода 6-7°, по информация на дежурния синоптик Любомир Маджаров. 

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...
Икономист: Заплатите обърнаха демографската криза
Интересна изложба ще зарадва варненци
Свикаха кризисен щаб заради бурята във Великотърновско
Изпратиха златните момичета от лагера край Варна с церемония за О...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).