Варна получи още 2 млн. лв. за укрепване на дерета

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:37 / 19.09.2015
1280
2 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ от фонд "Солидарност" предоставя Министерството на регионалното развитие и благоустройство на Варна, за което благодаря за съдействието на г-жа Лиляна Павлова, съобщи днес кметът на морската столица Иван Портних. Средствата ще бъдат използвани за ремонт на носещата стоманено-бетонна конструкция при ревизионната шахта на битов колектор край Фатрико дере и за възстановяване на проводимостта на Елпромско дере в участъка от жп линията Варна - София до заустването на Варненското езеро. И двата обекта бяха увредени при бедствието през юни м.г.

Община Варна вече получи 10 млн лв. по фонд "Солидарност" на ЕС за справяне с щетите от наводнението в Аспарухово, в момента върви процедура по избор на изпълнител за ремонта на двата охранителни канала. Срокът за изпълнение е 16 месеца, като в рамките на този период ще бъде възстановена водопродимостта и каналите. Предвижда се и ремонт на общо 4 моста по съоръженията, както и заустване на западния канал в морето.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).