Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна получи висока оценка от европейския комисар Тибор Наврачич
Автор: Пламена Николова 08:29 / 28.06.2017Коментари (0)1790
©
Варна получи висока оценка от европейския комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич, похвали се кмета Иван Портних в социалната мрежа, видя Varna24.bg

"Поздравления за титлата Европейска младежка столица. Като град с дълга история и много култури, Варна е идеално място за изучаване на миналото. Същевременно Варна е млад град, с европейски перспективи - почти половината жители са под 35-годишна възраст, затова е логично да носите тази титла", сподели комисар Наврачич по време на Националната младежка среща "Младежки пространства", която се проведе в морската столица. Форумът премина при огромен интерес, с над 150 представители на младежки организации. 

Сред гостите бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Петър Николов - зам.-министър на образованието, както и представители на Гянджа, Брага и Клуж Напока - градове, които също са били носители на титлата "Европейска младежка столица". Споделих с младите хора, че работим активно за каузата "Варна - град на знанието", за развитие на образованието. 

Училищата и университетите трябва да бъдат наложени като разпознаваеми и търсени младежки пространства. Възможност за това дава неформалното образование и пример в тази насока е международният фестивал ВарнаЛит , по време на който 30 млади писатели влязоха в клас! Така оборихме мита, че младите хора са нечетящи! Работим за създаване на съвременни условия за нашите деца - 104,2 млн. лв. сме заложили тази година в общинския бюджет, което е около 30% от макрорамката. Успоредно с това сме осигурили 16,3 млн. лв. по ОПРР за ремонт на 7 училища и 3 детски градини, 3,5 млн. лв. ще бъдат вложени в спортни площадки в училищата.

Изграждането на нова сграда на библиотеката и на Математическата гимназия също са част от усилията ни за създаване на привлекателни младежки пространства. След форума с еврокомисар Наврачич посетихме Социалната чайна - едно привлекателно място за срещи, обучения и изяви на младите хора във Варна. По-късно бях гост на дискусията "Граждански диалог" в Икономическия университет, организиран от Представителството на Европейската комисия в България, в която участваха еврокомисар Тибор Наврачич, президентът на България Румен Радев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев", написа Иван Портних.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: