Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна посреща представители от Центровете за подкрепа за личностно развитие
Автор: Пламена Николова 13:08 / 28.01.2020Коментари (0)1822
©
Центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) от цялата страна стартират междуинституционално обучение и обмяна на добри практики. Първата среща ще бъде на 5 февруари 2020 г. в Националния дворец на децата, където ще се съберат учителите, които преподават танцово изкуство-класически и модерен балет, спортни танци, народни танци, мажоретни танци.

На 19 и 20 март Варна ще посрещне учителите от театралното изкуство, а  Кърджали учителите по изобразително и приложно изкуство. Столичния център за изкуства, култура и образование “София“ ще отвори врати за учителите от музикалното направление – хорове, вокални групи, фолклорни групи, детски опери на 26 и 27 март т.г.

"Идеята е на едно място да се съберат учители, които да общуват на професионален език, да споделят практически опит, да представят на живо свои възпитаници, които ще демонстрират високото ниво на тяхната подготовка в съответната област“, заяви Монка Николова, председател на Асоциацията на центровете за подкрепа за личностно развитие в България и директор на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна.

Всеки един от тези центрове подготвя специална програма, като посочва определени теми, по които присъстващите ще дискутират. Всеки учител от съответното направление ще има възможност да презентира своята работа, да представи най-доброто, най-специфичното , от което другите могат да се учат, да взаимстват, да обогатяват и развиват в своята практика. Няма да липсва и неформалното общуване в приятна обстановка, извън конферентните зали!

 В края на всяка една от тези срещи, учителите ще получат сертификат за преминато междуинституционално обучение и присъдени академични часове.

На по-късен етап Детският комплекс на Монтана ще покани учителите от спортното направление. Предстоят срещи и на учителите по информационни технологии, по литературно творчество и журналистика.

 "Считаме, че началото е поставено. Очакваме да допринесем за по качественото обучение на нашите талантливи деца!“, допълва Монка Николова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: