Варна посрещна първа пролет с цветна пластика

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:59 / 20.03.2017
1378
С нова пластика - "Разходката", дело на скулптора Веселин Костадинов, Варна посрещна първа пролет. Тя е поставена на пешеходната зона на бул. "Княз Борис I", в района на култовото място за срещи - пл. "Свят", популярен сред варненци като "Севастопол". Идеята за пластиката идва от личните наблюдения на скулптора върху живота на тази улица. Според него тя има неповторима атмосфера, създавана от красивите архитектурни паметници и хората, които се разхождат, чакат, разглеждат, бързат, пазаруват...

В търсене на символа на булеварда, Веселин Костадинов подготви проект на скулптурна пластика, наречена "Разходката", която бе одобрена от експертния съвет по естетизация на градската среда към дирекция "Култура и духовно развитие" в Община Варна. Фигурата на младата жена, която бърза за среща или за разходка, е висока 2,20 м и е изработена е от месинг и цветни стъкла.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).