Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна разполага със 7 градинки за разходка на кучета
Автор: Екип Varna24.bg 16:16 / 16.12.2013Коментари (1)1679
© Varna24.bg
Седем кучешки градинки са изградени на територията на Варна до момента, показа проверка на Дарик радио. Предвижда се след като бъдат разгледани предложенията на районните кметства за подходящи терени, да се направят още седем обособени места за разхождане на домашни любимци.

Към настоящия момент във всеки от петте варненски района има действащи градинки. В "Аспарухово", "Приморски", "Младост" и "Владислав Варненчик" са по една, а в "Одесос" са три. Това сподели за Дарик шефът на дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" Николай Няголов.

Оказва се, че варненци далеч не са единодушни относно инициативата за изграждане на още обособени места за домашни животни. Мнозина са против създаването на подобни площадки. Именно това е попречило на кметство "Приморски" да предложи други градинки, освен вече действащата до Медицинския университет.

"Имахме идея за квартал "Чайка", но колкото хора бяха ЗА, толкова бяха и ПРОТИВ. Не е подхващана скоро темата, защото няма реакция от страна на гражданите, прекалено противоречиви са мненията", заяви кметът на района Петя Проданова.

Основните доводи срещу обособените площи за кучета са миризмата и кърлежите, които според жителите на региона ще пренасят любимците. Въпреки че предложеното място се намира далеч от жилищни кооперации, това явно не удовлетворява хората от квартала.

В район "Владислав Варненчик" няма такива проблеми. Гражданите приемат добре идеята и даже смятат, че трябват още кучешки градинки", каза кметът Неделчо Михайлов. Той разкри, че са предложени още три места за изграждане на подобни площадки.

Междувременно тази до Медицинския университет се сдоби с правилник, който определя задълженията на стопаните при разходка на техните домашни любимци. При неспазването му се налага глоба в размер на 100 лева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.12.2013 г.
0
 
 
Идеята е добра и незнам, кой и защо е против 200-300м.кв. оградени с мрежа и вътре си играят дом.любимци. НО и тези градинки трябва да се поддържат поне 1-път годишно. До МУ вече има дупки под мрежата, но все пак в градинката спокойно играят деца.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Енергийна криза
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: