Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна с 9 номинации в конкурса "Сграда на годината"
Автор: Екип Varna24.bg 08:52 / 29.11.2016Коментари (0)1777
© Varna24.bg
Област Варна е представена с 9 номинации в тазгодишното издание на националния конкурс "Сграда на годината". Най-престижното събитие за награди в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата ще отличи най-значимите реализации през последната година в България, съобщава Дарик.

С две номинации се отличава обновеният Юнашки салон Реставрираната над 100-годишна сграда в центъра на Варна ще се бори за приз в категориите "Сгради паметници на културата" и "Сгради спортна и туристическа инфраструктура".

Новият интериорен проект "Реконструкция и основен ремонт на ДКС/Зала Конгресна" е номиниран в категорията "Сгради паметници на културата".

Реставрацията и консервацията на Евксиноград и прилежащия му парк пък е кандидат за отличие в "Сгради паметници на културата".

Две варненски сгради ще са преки конкуренти в категорията "Жилищни комплекси" - бутиковите "Акварел Резидънс"(на снимката горе) и "Варна Сити Парк".

В направлението "Жилищни сгради" претендент е проектът "Евъргрийн".

Апартхотел "Албатрос" в курорта "Св. Св. Константин и Елена" е номиниран в категорията "Ваканционни комплекси".

Единственият местен представител сред номинираните, който се намира извън Варна, е Иновационният център Технофос в Девня. Ще се бори в категорията "Производствени и логистични сгради".

За приз в 13-те категории на "Сграда на годината" тази година се състезават над 70 сгради. С най-много номинации са новопостроени сгради в столицата София. Сериозно присъствие, освен Варна, имат и областите Пловдив и Бургас.

Право на участие в конкурса имат всички реализирани сгради на територията на страната, получили разрешение за ползване в периода от 1 ноември 2015 до 31 октомври 2016. За всяка кандидатура се заплаща регистрационна такса от 600 евро без ДДС.

Основните критерии при избора на победител за съответната категория са цялостното представяне на сградата, вътрешната и външна архитектура, строителството, конструкцията, разположението, ползата за обществото, влиянието върху околната среда, интериорът и дизайнът.

Най-значимите реализации в България, получили разрешение за ползване през годината, кандидатстват и преминават през оценка на авторитетно жури от уважавани представители на браншовите организации и представители на бизнес средите. Тази година начело на журито ще е зам.-министърът на МРРБ Деница Николова. Сред 28-те журиращи има и един варненец - арх. Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите в България.

Церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 13 декември в София. От 1 до 13 декември ще се проведе онлайн гласуване на сайта на конкурса за определяне на "Сграда на публиката 2016".

Национален конкурс "Сграда на годината" се организира под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с подкрепата на браншовите организации в областите на проектирането и строителството - КСБ, КАБ, САБ, КИИП.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: