Варна с нови туристически маршрути – по пътя на най-старото злато и на кирилицата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:29 / 14.10.2016
1746
Община Варна работи за създаване на нови туристически маршрути, като "Пътят на най-старото злато в света", "Кирилицата-богатството на Европа" с връзки Варна-Преслав-Плиска, включване в международния проект "Пътят на римляните", в който морската столица участва с уникалните си Римски терми.

Това заяви кметът Иван Портних при откриване на Деветия туристически форум "България - туристическа дестинация за четири сезона". 

Той припомни, че Варна е двигател за създаване на общ инвестиционен фонд заедно с общини и курорти от Североизтока за привличане на туристи от различни авиокомпании, включително нискотарифни. Варна инициира и различни законодателни промени, свързани с повече правомощия на общините при стопанисването на минералните извори.

Известният изследовател доц.д-р Христо Смоленов и негови съмишленици предлагат на общината проект за строителство на паметник на първото познание. По нашите земи е възникнала най-древната наука на света, тук е люлката на цивилизацията, прочута и с най-старото златно съкровище. Време е да преосмислим представите си за праисторията на човешкия интелект и познание, смята доц. Смоленов.

Повече от 1 милион туристи са избрали Варна и региона за своята почивка от началото на годината до края на активния летен сезон. Приходите от техните нощувки за първите 7 месеца на годината надхвърлят 235 млн. лв., което е ръст от 23% в сравнение със същия период на миналата година. Данните посочи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на туристическия форум.

Източник: Труд


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).