Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна счупи летния рекорд по сватби
Автор: Екип Varna24.bg 08:53 / 14.08.2014Коментари (0)652
© Impact Press Group
Варненци счупиха летния рекорд по броя на вдигнатите сватби, като само за юли през Ритуалния дом на общинската фирма "Обреди" са преминали 138 двойки, които са се бракосъчетали. Според Весела Великова от отдела за весели ритуали се очаква през август да има нов рекорд, защото записванията вървят усилено.

Изнесените ритуали са твърде малко това лято, коментира Великова. Сред тях е вечерен ритуал, изнесен на яхта, който е един от най-романтичните, на диви плажове и дори под водата на потопения в морето срещу курортите край Варна самолет Ту-154 на бившия държавен глава Тодор Живков. Това обаче са по-скоро екзотични сватби, към които по-голямата част от младоженците вече не се стремят толкова, както в минали години. Потвърждават го и от "Акваполис" на Златни пясъци, където през други лета имаше поне по 1-2 сватбени тържества, а това лято няма нито едно. Според Великова в повечето случаи сега младоженката държи на бялата си рокля, на високия ток и грима и само страстни любители на екзотиката и луди глави биха си развалили традиционния комфорт, като ги заменят с акваланги и плавници.

За разлика от варненци, добричлии все повече предпочитат изнесените сватбени ритуали и международните бракове, отчитат от Обредния дом в града. За своята сватба през лятото младоженците избират ресторанти край морето, а ритуалът се извършва или на пясъка, или край басейн, или на фона на морска гледка. Голфигрищата, нос Калиакра и заливът Болата също са предпочитано място. Младоженци от Добрич са избрали Археологическия музей във Варна и симфоничен оркестър за сватбения си ритуал.

Най-много са рускоговорещите булки сред смесените бракове. Води Русия с три младоженки, а с по две са Латвия, Украйна и Беларус. Добруджанските моми пък са хванали в брачните окови съпрузи от Румъния, Великобритания, Косово, Македония, Ливан и Канада.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: