Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна се превърна в център на приложните иновации за поредна година
Автор: Екип Varna24.bg 14:47 / 24.01.2018Коментари (0)1241
©
За четвърта година Варна се превърна в център на приложните иновации. В рамките на инициативата "Иновация в действие" се проведе отворен семинар, на който бяха представени добри примери за български проекти, спечелили признание в България и по света.

Около 100 млади хора изслушаха вдъхновяващата история на DIA - младата певица, която завладя света със своите песни. Хитовете ѝ "Егея", "Вено Невено" и "Огън" комбинират традиционни мотиви с модерно звучене, като по този начин върнаха народната музика в клубовете. "Преди всяко участие решавам, че ще се хвърля напред смело, без да мисля и без предразсъдъци. Така винаги съм доволна от резултата. Същото е и с иновациите - щом човек има добра идея, трябва да действа веднага, за да не изтърве момента. "Иновация в действие" ще ви научи и как уловите този момент и да осъществите мечтите си", каза DIA и призова присъстващите да се включат в Академията.
Семинарът в морската столица представи какво са иновациите и защо те са поглед в бъдещето развитие за един по-добър свят. Всеки, който има интерес в тази област и отговаря на критериите, може да кандидатства до 29 януари 2018 г. на интернет страницата на инициативата. Одобрените ще се присъединят към останалите 30 кандидатствали, които вече са избрани за участие в работилниците, част от Академията. Областите, в които тази година младите иноватори ще развиват идеи, са: "Ефикасно използване на ресурсите", "Дигитална трансформация на българската култура и традиции" и "Образование на бъдещето".

Традиционни домакини на събитието бяха изпълнителните директори на компаниите организатори на Академията Спирос Номикос и Тим Курт.

"Ресурсите, дигитализацията и образованието са предизвикателства, с които новото поколение млади и амбициозни българи ще трябва да се справят. Целта на "Иновация в действие" е да ги подготви за тази действителност, като инвестира в тяхното бъдеще, но и в бъдещето на цялото общество", сподели Спирос Номикос, изпълнителен директор на "Солвей Соди" АД.

"Днес виждам много млади хора, които искат да говорят за иновации. Пожелавам им успех! Най-важното нещо, което бих им препоръчал, е да се научат как да направят иновациите ключов процес - как да го планират и как да създадат подходяща бизнес среда за развитието на идеите им", каза в думите си към младите иноватори Тим Курт, изпълнителен директор на "Аурубис България" АД.

В тазгодишното издание на инициативата 100 млади хора ще се включат в Академията. В рамките на предстоящите работилници те ще получат знания и умения за създаване и управление на проекти, свързани с иновациите. Всеки един от тях ще получи ценно ноу-хау и съвети от изявени специалисти по темите: генериране на идеи, анализ и оценка на потенциала на новите идеи, дизайн и ре-дизайн на иновативни продукти, устойчиви бизнес модели и взимане на решения. След участието си в работилниците, младите иноватори ще разпишат идеите си, с които да се включат в състезанието за наградите на инициативата. 

Освен DIA, посланици на "Иновация в действие" 2017/2018 са Любомир Янчев, създател на устройството за умно управление на климатици "Мелиса", и Кирил Митов, който развива роботиката в България и чужбина, чрез платформите за онлайн обучения по роботика "Robopartans".

В четвъртото издание на Академия "Иновация в действие" организаторите я надграждат, защото вярват, че да си иновативен означава да се променяш към по-добро. Тъй като зад добрите проекти винаги стои една благородна идея, те решиха да включат в програмата и добротворчеството. С участието си в Академията всеки курсист ще има възможност да подкрепи една благородна кауза, за която вярва, че най-много има нужда от съдействие. Още при кандидатстването си всеки ще посочи проекта, който иска да подпомогне, а като част от панела "Взимане на решения", ще може да защити избора си.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: