Варна се включва в инициативата "Заедно за Европа"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:51 / 10.03.2017
795
На 10.03.2017 г., стартира националната инициатива "Заедно за Европа" на 28-те Областни информационни центрове в България. В периода 10 март - 20 май 2017 г. в цялата страна ще се проведат събития посветени на три значими годишнини:
През 2017 г. отбелязваме 60 години от подписването на Римския договор и създаването на Европейския социален фонд. С договорът от Рим е установена Европейската икономическа общност, позната също като "общия пазар". 

За Европа това е началото на най-продължителния мирен период в нейната историята. В резултат на промяна на политическите и икономическите условия общността се разраства и присъединява нови страни членки. Европейския социален фонд е основен инструмент за инвестиране в хората и е практически израз на споделени ценности в Европейския съюз.

Тази година отбелязваме 10 години членство на България в Европейския съюз. През 1990 г. Седмото Велико народно събрание приема решение относно желанието на България да стане пълноправен член на общността. На 14 май 1992 г. България започна преговори с Европейския съюз за сключване на Европейско споразумение за асоцииране което е подписано на 8 март 1993 г. и на 1 февруари 1995 г. то влиза в сила. Договорът за приемането на България в Европейския съюз е подписан на 25 април 2005 г. и от 1.01.2007 г. страната ни е пълноправен член.

Мрежата от 28 Областни информационни центрове отбелязва 6 години от създаването си. Центровете в цялата страна работят активно за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, техните цели и съществуващите възможности за европейско финансиране. Организират информационни събития и разяснителни кампании за оперативните програми и актуални процедури. Предоставят информация на потенциални бенефициенти за възможностите за финансиране и кандидатстване по оперативни програми.
Като част от националната инициатива "Заедно за Европа", Областен информационен център - Варна предвижда организирането на фото изложба и издаването на сборник, представящи историите на успешни проекти финансирани със средства от Европейския социален фонд. Инициативите целят популяризирането на Европейския социален фонд в контекста на 60-тия юбилей от подписването на Римския договор. Екипът на ОИЦ - Варна ще отбележи 10 годишното членство на България в Европейския съюз и 6 години от създаването на Мрежата от 28 "Областни информационни центрове" с тематичен семинар през месец април.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).