Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна се включва в инициативата "Заедно за Европа"
Автор: Екип Varna24.bg 09:51 / 10.03.2017Коментари (0)763
©
На 10.03.2017 г., стартира националната инициатива "Заедно за Европа" на 28-те Областни информационни центрове в България. В периода 10 март - 20 май 2017 г. в цялата страна ще се проведат събития посветени на три значими годишнини:
През 2017 г. отбелязваме 60 години от подписването на Римския договор и създаването на Европейския социален фонд. С договорът от Рим е установена Европейската икономическа общност, позната също като "общия пазар". 

За Европа това е началото на най-продължителния мирен период в нейната историята. В резултат на промяна на политическите и икономическите условия общността се разраства и присъединява нови страни членки. Европейския социален фонд е основен инструмент за инвестиране в хората и е практически израз на споделени ценности в Европейския съюз.

Тази година отбелязваме 10 години членство на България в Европейския съюз. През 1990 г. Седмото Велико народно събрание приема решение относно желанието на България да стане пълноправен член на общността. На 14 май 1992 г. България започна преговори с Европейския съюз за сключване на Европейско споразумение за асоцииране което е подписано на 8 март 1993 г. и на 1 февруари 1995 г. то влиза в сила. Договорът за приемането на България в Европейския съюз е подписан на 25 април 2005 г. и от 1.01.2007 г. страната ни е пълноправен член.

Мрежата от 28 Областни информационни центрове отбелязва 6 години от създаването си. Центровете в цялата страна работят активно за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, техните цели и съществуващите възможности за европейско финансиране. Организират информационни събития и разяснителни кампании за оперативните програми и актуални процедури. Предоставят информация на потенциални бенефициенти за възможностите за финансиране и кандидатстване по оперативни програми.
Като част от националната инициатива "Заедно за Европа", Областен информационен център - Варна предвижда организирането на фото изложба и издаването на сборник, представящи историите на успешни проекти финансирани със средства от Европейския социален фонд. Инициативите целят популяризирането на Европейския социален фонд в контекста на 60-тия юбилей от подписването на Римския договор. Екипът на ОИЦ - Варна ще отбележи 10 годишното членство на България в Европейския съюз и 6 години от създаването на Мрежата от 28 "Областни информационни центрове" с тематичен семинар през месец април.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: